Tablet advies

Advies bij aanschaf van een tablet

Welke tablet past bij u?

Bent u van plan om de tablet vaak mee te nemen, kies dan voor een scherm van 7 of 8 inch. Gaat u de tablet op een vaste plek gebruiken, dan is een scherm van 10 inch aan te bevelen.

Touch

Alle tablet schermen zijn touchscreens, maar er zijn twee verschillende soorten touchscreens: resistieve en capacitieve touchscreens.

Resistieve touchscreens
De eerste soort is echt druk gevoelig en u kunt het display eigenlijk met elk soort voorwerp bedienen. Voordeel hiervan is dat u tot op de pixel nauwkeurig iets aan kan tikken, wat u met een stylus (pen) kan doen.
Capacitieve touchscreens
Capacitieve displays maken alleen gebruik van elektrische geleiding, wat u alleen met uw vingers (of een capacitieve stylus) kunt bereiken. Een voordeel van dit soort displays is dat er maar een hele lichte aanraking nodig is aangezien het display niet druk gevoelig is.

Multi-touch functie

Multi-touch is een functie die door de meeste nieuwe tablets ondersteund wordt. Met deze functie kun u twee of meer vingers gebruiken voor de bediening van de tablet. Zo kun u bijvoorbeeld, door uw vingers op een bepaalde manier te bewegen, inzoomen op een foto of een foto draaien.

Besturingssysteem

Er zijn 3 soorten besturingssystemen voor tablets:

  • Android (Google)
  • Windows (Microsoft)
  • iOS (Apple)

Geheugen

Minder essentieel, maar zeker een overweging waard, is de capaciteit van het geheugen van de tablet. De meeste tablets hebben inmiddels allemaal minimaal 4 gigabyte aan geheugen. Dit kan oplopen tot wel 160 gigabyte.

Sommige typen tablets hebben verschillende varianten met verschillende geheugen opties. Let wel op dat de prijzen voor versies met meer geheugen flink op kunnen lopen! Sommige tablets hebben de mogelijkheid om extra geheugen toe te voegen in de vorm van SD-kaarten.

Processor

De processor bepaalt voor een groot deel de snelheid van de tablet. Alle berekeningen die de computer moet uitvoeren worden door de processor verricht. Omdat het gebruik vaak gericht is op het snellere informatie verwerken, is het van belang dat een processor optimaal presteert. De snelheid van de processor wordt aangeduid in megahertz (MHz), ook wel kloksnelheid genoemd.